• DK
  • GB

Far og søn jubilerer hos PAJO


Af Jørgen Tøttrup
Der et to gode grunde til, at flaget glider til tops fredag 8. september hos PAJO-BOLTE A/S på Lupinvej i Hobro.

Firmaets stifter, administrerende direktør Poul-Anker Johansen, markerer på dagen sit 50 års forretningsjubilæum, og hans søn, direktør og daglig leder Lars Johansen har samtidig 25 års jubilæum som ansat dels i PAJO A/S og PAJO-BOLTE A/S.

De to har siden 2006 kørt parløb som medejere af PAJO-BOLTE A/S, som Poul-Anker Johansen egentlig etablerede som en nichevirksomhed tilbage i 1993.

På daværende tidspunkt lå fokus mest af alt på grossistvirksomheden PAJO A/S, som den driftige forretningsmand havde fået ideen til i 1967. Målgruppen var mekanikere og autoværksteder, og i mange år kørte Poul-Anker Johansen vejene tynde i Himmerland for at sælge reservedele og andet autoudstyr til folk i branchen.

PAJO – som han snart blev kaldt i daglig tale – var altid klar til at levere lige præcis den duppedit eller duppedat, som kunden efterspurgte. Var den ikke hjemme på hylderne først i garagen på Ribesvej i Hørby Skoleby og senere i nyopførte lokaler på Lupinvej i Hobro, ja så var Poul-Anker manden, der nok skulle skaffe den på rekordtid. Kundepleje og ekstrem høj service har altid været et kendetegn både for PAJO A/S og PAJO-BOLTE A/S.
Gennem årene lykkedes det Poul-Anker Johansen at opbygge en forretning, der næsten konstant led af vokseværk. Domicilet på Lupinvej blev udvidet flere gange. Der var 90 ansatte, og med en årsomsætning på omkring 120 mio. kr., var grossistvirksomheden blevet en så velsmurt forretning, at den var blevet interessant for andre aktører i branchen. Det førte til, at svenske MBD Holding, som stod bag reservedelskæden MECA, i 2003 henvendte sig med et konkret købstilbud.
Den tyggede man længe på hos familien Johansen, og da sønnen Lars på det tidspunkt mere var fokuseret på at være sælger end leder, valgte Poul-Anker Johansen stærkt tilskyndet af sine nærmeste at sælge til den svenske køber.

PAJO-BOLTE A/S indgik ikke i handlen, og alt i mens at MECA på grund af tidernes ugunst få år efter valgte at lukke i Hobro, voksede PAJO-BOLTE A/S sig stadig større på en stor nabogrund på Lupinvej. Syv ansatte blev snart til flere, og en af dem, der fik tilbud om et job, var Lars Johansen, som ellers havde valgt at blive hos MECA.

Lars Johansen kom hurtigt med i ledelsen på PAJO-BOLTE A/S, og siden 2006 har han været direktør og daglig leder. Hans fokus er altså skiftet fra salg til chef. Han er oprindeligt uddannet lagerekspedient på PAJO's daværende afdeling i Hadsund. Han har også været ansat på afdelingen i Aalborg, og da MECA overtog virksomheden valgte han at blive i firmaet som sælger, indtil han fik tilbuddet om job på PAJO-BOLTE A/S. Han har bevist, at PAJO-BOLTE A/S under hans ledelse har været i stand til at udbygge sin position i branchen. For godt et års tid siden blev der udvidet med endnu en lagerhal på matriklen på Lupinvej, således PAJO-BOLTE A/S i dag har 7000 kvadratmeter under tag et og samme sted. Der er indrettet 7-8000 pallepladser samt adskillige kilometer plukreoler. Med tydlige skilte er alt sirligt noteret op, således at medarbejderne hurtigt kan finde præcis den vare, der indgår i en af de mange ordrer.
Præcision er i sammenhængen et nøgleord, da der lagerføres 23.000 forskellige varenumre. Der er ansat 36 medarbejdere, og omsætningen ligger på den rigtige side af 100 mio. kr.