Danmarks bredeste sortiment af SB-Bolte

Europæisk standard for stålkonstruktioner – CE

Den lovpligtige CE-mærkning for befæstelse, er udarbejdet i overenstemmelse med DS/EN 1090, og vedrører de virksomheder, der producerer og leverer bærende eller blivende stål og aluminiums komponenter til byggeri og anlæg. Produkter, der er fremstillet i overensstemmelse med DS/EN 1090, giver retten til at bære et CE-kvalitetsmærke.

CE-kvalitetsmærket er et lovkrav, som giver retten til at markedsføre produktet, som egnet og godkendt til anvendelse i konstruktioner.

Denne europæiske standard omhandler både ”ikke forspændte og forspændte” boltesamlinger – se mere om CE-mærkning af boltevarer på  

CE mærkede boltesæt fremstilles efter DS/EN15048, og kaldes i daglig tale for SB-bolte, dette er en forkortelse af det engelske udtryk Structural Bolting. Produktionsstandarden for SB-bolte er identisk med de traditionelle ISO 4014/4017, og forskellen er b.la testmetoden, hvor SB-bolte er testet sammen som et sæt med bolt og møtrik, hvor de tidligere blev testet separat.

Desuden er mærknings og dokumentationskravene til SB-bolte markant højere end til tidligere anvendte boltesamlinger.

Hvilke krav er der til dokumentation

DS/EN1090 kræver at designeren skal angive niveauet af kvalitetskontrol i fremstillingsprocessen, dette betegnes Execution Class (EXC), der findes fire Execution Classes, hvor EXC1 er den mindst indgribende, og EXC4 den mest omfattende.

Generelt gælder følgende krav til dokumentation:

  • EXC1 – Ingen krav
  • EXC2 – Såfremt designeren kræver det DS/EN 10204-2.1 (Pajo-Bolte leverer DS/EN 10204-3.1)
  • EXC3 – Fuld sporbarhed DS/EN 10204-3.1
  • EXC4 – Fuld sporbarhed DS/EN 10204-3.1

Pajo-Bolte har styr på rutinerne

Pajo-Bolte, lagerfører et meget bredt sortiment af SB-bolte. Alle SB-bolte er altid pakket i ubrudte kasser, med tydelig angivelse af producent, samt batch numre. Pajo-Bolte opbevarer altid certifikater for alle lagerførte DS/EN15048 bolte.

Unik mærkning

Som en ekstra feature, ud over de i normerne angivne krav til mærkning, har de lagerførte SB-bolte fra Pajo-Bolte, en unik markering i hovedet, som betyder at Pajo-Bolte altid, ved opgivelse at dette unikke nr. og boltens dimension, kan finde tilbage til det konkrete certifikat.

Derfor kan Pajo-Bolte altid medsende, eller efterlevere, certifikater, for alle lagerførte stålbolte, der er leveret i henhold til EN1090/15048-2, og i alle udførselsklasser (EXC1 – EXC4).

Dag til dag levering

Bestil inden kl. 16 og få afsendt samme dag

(Fredag inden kl. 14.00)

Fantastisk kundeservice

Personlig og faglig rådgivning

24 timers vagttelefon

Vi sidder klar, så du ringer bare!

© 2021 . Alle rettigheder forbeholdes . PAJO-Bolte